“Наша Україна” ще не розглядала можливу кандидатуру на посаду голови Верховної Ради.

Про це сказала керівник інформаційного департаменту “Нашої України” Тетяна МОКРІДІ, повідомляється на офіційному сайті блоку.

За її словами, у них є чітке розуміння політичної процедури прийняття рішень на Раді партії і Політраді блоку. “В партійних колах обговорюються 3 кандидатури на посаду спікера. Партія має гідний кадровий потенціал”, - зазначила Т.МОКРІДІ.

Відео дня

“Наша Україна” у коаліції зайняла друге місце на парламентських виборах, і тому може претендувати на посаду спікера”, - пояснила вона.

“Нині головним є те, що коаліція буде, і практично написана коаліційна угода. Ми з самого початку говорили про те, що головне, - це програма, регламент, потім - розподіл сфер відповідальності. Коаліція, у першу чергу, це команда, що здатна брати на себе відповідальність за реалізацію плану розвитку країни, а якщо є план і команда, тільки тоді можна розписувати ролі", - сказала Т.МОКРІДІ.

Вона не підтвердила інформацію про те, що на переговорах обговорювалися будь-які кадрові питання. “Про жодне прізвище на жодну з посад мови поки бути не може”, - зазначила Т.МОКРІДІ.

Як повідомляє “Українська правда”,на запитання, чи бере хтось із зазначених трьох кандидатур участь у веденні переговорів зі створення коаліційної угоди, Т.МОКРІДІ відповіла ствердно.

У той же час керівник інформдепартаменту зауважила, що, згідно зі статутом, всі рішення в "Нашій Україні" ухвалюються на раді партії і після цього оголошуються.

"Для нас важливим є питання команди і відповідальності. Ніколи кадрове питання не було наріжним каменем", - заявила Т.МОКРІДІ.

"У "Нашій Україні" сьогодні задоволені тим, що помаранчева коаліція буде, коаліційну угоду вже практично погоджено", - додала вона.

Як повідомлялося, до робочої групи з написання коаліційної угоди входять прем`єр-міністр Юрій ЄХАНУРОВ, лідер "Нашої України" Роман БЕЗСМЕРТНИЙ, міністр закордонних справ Борис ТАРАСЮК та член "Нашої України" Роман ЗВАРИЧ.