Президент України Віктор ЮЩЕНКО наголошує на необхідності підвищення рівня довіри населення до міліції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні, виступаючи на колегії Міністерства внутрішніх справ у навчальному центрі МВС в Нових Петрівцях Київської області.

За словами Президента, «якщо ми будемо шкутильгати в темі правоохоронної діяльності, ми порушимо головний принцип – справедливість».

Відео дня

«Ми тримаємо цілу армію працівників (міліції), ідуть колосальні втрати (витрати з бюджету на утримання МВС – УНІАН), 15% (населення) цю роботу бачать, інші не бачать. Питання служби - питання довіри», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Говорячи про скарги громадян на роботу правоохоронних органів, Президент зазначив: «Жулікам більше довіряють». На його думку, самоочищення у лавах МВС відбувається, але ведеться недостатньо.

Як сказав В.ЮЩЕНКО, «питанням номер один є правоохоронна реформа», без проведення якої «ми будемо мати слабкий прогрес».

Водночас він відзначив і позитивні тенденції, які на сьогодні відбуваються в органах міліції. «Підкреслю, що ви минулого року зробили все для того, щоб показати, що це вже не та міліція, яка була два роки тому», - наголосив Президент.

На колегії В.ЮЩЕНКО також торкнувся проблеми бюджетного фінансування МВС і законодавчого забезпечення його діяльності. Він сказав, що це міністерство «нераціонально, неадекватно озброєне у правовому сенсі».