Лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ назвав безперспективною можливу спробу “помаранчевої” коаліції силою захопити сесійну залу парламенту, яку блокують депутати від Партії регіонів.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську він заявив: «У Партії регіонів достатньо фізичної сили, аби протистояти цьому».

Також він переконаний, що коаліція не зможе провести засідання Верховної Ради України поза стінами парламенту, в Українському домі у Києві, тому що це є порушенням законодавства і регламенту Верховної Ради.

Відео дня

За словами В.ЯНУКОВИЧА, в цілому Партія регіонів не налаштована дестабілізувати ситуацію у парламенті і готова продовжити переговори з коаліцією.

Як повідомляв УНІАН, представники Партії регіонів з 27 червня блокують роботу Верховної Ради. В.ЯНУКОВИЧ заявив, що фракція блокуватиме роботу Верховної Ради доти, доки не буде виконано всі її вимоги, і готова до розпуску парламенту.

"Регіонали" заявили, що не погоджуються з розподілом керівних посад у парламенті, а також наміром своїх політичних опонентів включити до порядку денного засідання питання про обрання відсутніх членів Конституційного Суду.

Крім того, Партія регіонів вимагає обирати голову Верховної Ради шляхом таємного голосування і проти голосування за кандидатури прем`єра і спікера в одному пакеті. Також “регіонали” наполягають на припиненні незаконного поєднання посадових обов`язків з депутатськими повноваженнями.

«Наша Україна», БЮТ та Соцпартія України запропонували у понеділок, 3 липня, розпочати діалог у межах круглого столу. Фракція Партії регіонів готова взяти участь в ініційованому коаліцією круглому столі, якщо будуть запропоновані ефективні рішення, сказав член цієї фракції Тарас ЧОРНОВІЛ.