Секретаріат Президента України розробляє політичні та юридичні сценарії розпуску парламенту, повідомив глава Секретаріату Олег РИБАЧУК в інтерв`ю газеті «Дело».

"Я скажу абсолютно щиро: Секретаріат опрацьовує й політичні, й юридичні сценарії такого розвитку подій. Ми не жартуємо, коли говоримо, що у коаліції є можливість до 25 липня, щоб домовитися й сформувати уряд. Причому сформувати такий уряд, який би влаштовував, який би об`єднував країну. Уряд, у якого була б чітка програма. На чолі з прем`єром, який би об`єднував країну - щоб не було по Києву наметових містечок різного кольору», - сказав О.РИБАЧУК.

Разом із тим, глава Секретаріату вважає, що зараз антикризовій коаліції легше підготувати програму діяльності уряду. «Демократична коаліція на її опрацьовування витратила місяці. Й зараз ту програму, яку підготувала перша коаліція, активно використовує й друга коаліція. Це перший прецедент - в Україні таких програм не було», - зазначив він.

Відео дня

На думку О.РИБАЧУКА, спроба антикризової коаліції «протискувати свої рішення» ні до чого не приведе. «Це свідчитиме про те, що такий парламент недієздатний, що такий уряд не об`єднуватиме країну, і в Президента може просто не залишитися вибору окрім розпуску ВР. Він повторює це на кожній зустрічі», - додав керівник Секретаріату.