Кабінет міністрів України схвалив Концепцію створення індустріальних (промислових) парків.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кабміну, метою Концепції є визначення механізму реалізації державної політики у сфері створення і розвитку індустріальних (промислових) парків в Україні для сприяння залученню інвестицій.

Реалізація Концепції передбачає три етапи. На першому (організаційному) етапі (2006-2007 рр.) планується підготувати нормативно-правову базу для створення і функціонування індустріальних парків, а також визначити перспективні території для їх розташування на основі конкурсного відбору проектів заснування таких парків, реалізувати ряд пілотних проектів. На другому етапі (2008-2010 рр.) передбачається реалізувати ряд пілотних проектів зі створення індустріальних парків. Третій етап (з 2009 року) включає проведення комплексного аналізу результатів пілотних проектів.

Відео дня

Концепцією визначене впровадження пілотних проектів індустріальних парків в АР Крим, Київській, Львівській, Одеській і Харківській областях, за результатами реалізації яких в інших регіонах передбачене створення мережі таких парків.

Координацію роботи з реалізації Концепції покладено на Міністерство економіки.