Колишній Президент України Леонід КУЧМА переконаний, що для України добре, що до структур влади повертаються професіонали.

Так він відповів на запитання УНІАН про те, як він розцінює повернення у владу на різні посади людей, які асоціювалися з його командою.

Л.КУЧМА зазначив, що за часів його президентства «працювали професіонали і в уряді, і в адміністрації, і на регіональному рівні». При цьому, за словами Л.КУЧМИ, він не підбирав людей за партійними списками: «У мене працювали представники всіх політичних сил і в уряді, і в адміністрації».

Відео дня

Повернення до владних структур професіоналів він назвав «благом». «Те, що повертаються професіонали, я думаю, це – благо. Неможливо за 10 років підготувати десь в іншому місці інших людей, вони всі варилися в одному котлі. Треба використовувати їх досвід», - зазначив Л.КУЧМА.

Він також зауважив, що нинішній глава Секретаріату Президента Віктор БАЛОГА має «досвід добрий» і його заступник Арсеній ЯЦЕНЮК теж має досвід роботи в «критичних ситуаціях» ще за часів роботи в НБУ на посаді в.о. глави Нацбанку.

Торкаючись ситуації із призначенням радником В.БАЛОГИ Василя БАЗІВА, якого майже одразу і звільнили з цієї посади, Л.КУЧМА сказав: «Це куркам на сміх така позиція. Його взяли радником до глави Секретаріату і зробили з цього потім… Господи, Боже мій. І з якої він політичної сили? Скільки він там працював в Адміністрації (Президента)? Рік максимум? Напевно, не більше. Те, що він виходив з журналістами на зустріч і обнародував деякі позиції, в тому числі глави держави, він же не свої позиції оприлюднював. Перед цим він зустрічався зі мною, і ми обговорювали, що і по якій проблемі треба сказати. Ось і все», - сказав Л.КУЧМА.

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня глава Секретаріату Президента України В.БАЛОГА призначив В.БАЗІВА на посаду свого радника.

Водночас 9 жовтня В.БАЛОГА звільнив його з цієї посади. "Ключовим є те, що після консультацій з медіа-експертами і журналістами, з огляду на їх бурхливу і неоднозначну реакцію, Віктор Іванович вирішив звільнити Василя БАЗІВА", повідомила УНІАН прес-секретар В.БАЛОГИ Світлана ЗАЛІЩУК щодо причин звільнення.

В.БАЗІВ у 2003-2004 роках працював керівником Головної аналітичної служби адміністрації Президента Леоніда КУЧМИ.