Єрусалимські ультраортодоксальні іудеї та лідери міської ісламської громади виступили єдиним фронтом проти гей-параду, який готується на 10 листопада, пише Ha`aretz.

Частина рабинів, наприклад, закликала оголосити "священну війну" учасникам гей-параду. Серед погроз, що надходили потенційним учасникам маршу, були обіцянки затопити місце параду каналізаційними нечистотами, закидати геїв і лесбіянок яйцями, лезами для гоління і навіть пляшками із запальною сумішшю з дахів будинків.

Мусульмани своїх планів щодо потенційних учасників параду не розкривають, але кажуть, що проведення подібного заходу поблизу релігійних святинь "переходить всі межі".

Відео дня

Ізраїльська поліція сприймає всі ці погрози серйозно і готується до протидії можливим заворушенням. Планується, що парад, дозвіл на проведення якого все ще не одержаний, охоронятимуть 8 тисяч поліцейських, включно з 2 тисячами прикордонників, що мають досвід роботи з великою кількістю агресивно налаштованих демонстрантів на палестинських територіях.

Поліцейські в терміновому порядку проводять тренування із спецобладнанням, освіжаючи навики використання водометів, застосування сльозогону та інших засобів розсіювання натовпу.

Очікується, що в день заходу більшість поліцейських будуть відкликані з відпусток.

Нагадаємо, що спочатку парад планувалося на 10 серпня, проте був скасований через війну проти руху "Хизбалла", що почалася 12 липня. Тоді частина майбутніх учасників параду та їх супротивників з громади ортодоксів були відправлені на фронт як резервісти ЦАХАЛу.

На торішньому гей-параді в Єрусалимі ортодоксальний іудей поранив ножем трьох осіб.

Лента.ру