Високопоставлений представник Ватикану назвав план США будівництва стіни уздовж державного кордону з Мексикою "нелюдяним", передає AP.

"З жалем доводиться визнати, що в світі, який з радістю зустрів падіння Берлінської стіни, зводяться нові стіни, розділяючи сусідні райони, міста і країни", - заявив кардинал Ренато Мартіно (Renato Martino), який очолює напрям в роботі святійшого престолу щодо допомоги переселенцям.

Виступаючи у вівторок з презентацією щорічного звернення Папи Римського Бенедикта XVI, присвяченого проблемам мігрантів, кардинал закликав США дозволити більшій кількості іноземців приїздити до країни на законних підставах. Мартіно також висловив підтримку священикам у Сполучених Штатах і Мексиці, які висловлюються проти "нелюдяного" проекту пспорудження на кордоні між двома державами стіни.

Відео дня

Нагадаємо, що 26 жовтня президент США Джордж Буш підписав закон про зведення додаткових захисних споруд на ділянці кордону з Мексикою завдовжки в 1100 кілометрів. "На жаль, США протягом багатьох десятиліть не могли забезпечити належного контролю над своїм південним кордоном, тому весь цей час рівень нелегальної імміграції був такий високий", - заявив тоді глава Білого дому.

За даними AP, на даний час у Сполучених Штатах проживає близько 11 мільйонів мексиканців, у половини з яких відсутні необхідні документи.

Лента.ру