Голосування фракції БЮТза кабміновський проект ухвали про відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка стало значно меншим сюрпризом, ніж голосування по документу, яким прем`єру Віктору Януковичу пропонувалося внести кандидатуру Луценка на звільнення.

Все ж удруге фракція БЮТ не забезпечила антикризовій коаліції результативного голосування. Після обіцянок Олександра Турчинова  наступного дня обов`язково розібратися з відступниками і череди заяв з вимогами виключити їх з БЮТ, лише 11 “тимошенківців” висловилися на користь відставки Луценка.

Олександр і Сергій Буряки, Таріел Васадзе, Інга Вершиніна, Михайло Гладій, Олександр Єдін, Василь Хмельницький, Максим Луцький, Євген Сігал і Олександр Шепельов не злякалися ані Турчинова, ані майбутнього виключення з БЮТ.

Відео дня

На Сергія Поліщука, Ігоря Рибакова, Юрія Триндюка, Андрія Веревського, Павла Костенка, Павла Лєбєдєва, Володимира Олійника і Валерія Шаманова «вмовляння» Турчинова таки подіяли. Їх голосів антикризовій коаліції не вистачило.

Цікаво, що ряди тих, хто висловився «за» під час остаточного голосування БЮТовцев поповнилися новою особою – Дмитром Крючковим.