Донецька міська організація «Громадська рада» закликала мешканців міста не платити за комунальні послуги за підвищеними тарифами.

Як повідомив кореспонденту УНІАН Микола КОЗИРЄВ, один з членів координаційної ради акції луганчан «Громадська комунальна самооборона» , «Громадська рада» підтримала акцію луганчан і розпочала свою – «Нет – плате за жулье!».

За його словами, ідея донецької акції, як і луганської, полягає в тому, щоб не платити за комунальні послуги за новими тарифами доти, доки комунальна реформа не буде проведена в повному обсязі.

Відео дня

У своєму зверненні до жителів Донецька, яке підписав голова «Громадської Ради» Олександр КОЛЧАК, члени організації, серед іншого, зазначають: «проголошуючи красиві слова про взаємну відповідальність один перед одним постачальників і споживачів комунальних послуг, вони (віце-прем’єр-міністр України з питань ЖКГ Володимир РИБАК, міський голова Донецька Олександр ЛУК’ЯНЧЕНКО) наcправді стурбовані тільки тим, як примусити рядових городян покірливо терпіти будь-яке свавілля і насильство над собою з боку монопольних структур «комунального сервісу». Не випадково їх головна заповітна мрія сьогодні – не забезпечення в житлових будинках громадян затишку і благополуччя, а ухвалення нового Житлового кодексу, який би дозволив їм виставляти на вулицю з речами з будинків і квартир будь-якого, хто не бажає терпіти знущання комунальних вампірів...»