Колегія Київської міської державної адміністрації ухвалила рішення про оснащення всього житлового фонду столиці лічильниками теплової енергії, гарячої і холодної води.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі КМДА з посиланням на заступника голови КМДА Дениса БАССА.

За його словами, Колегія КМДА доручила Головному управлінню житлового господарства разом із Головним управлінням палива, енергетики та енергозбереження розрахувати: скільки необхідно коштів, щоб забезпечити будинки цими пристроями.

Відео дня

Як підкреслив Д.БАСС, лічильники дозволять киянам платити тільки за реально отримані комунальні послуги, що, безумовно, буде економічно вигіднішим.

За даними прес-служби, на розширеному засіданні Колегії також вирішувались питання щодо заборгованості за спожиті комунальні послуги. Загальний об’єм заборгованості населення підприємствам Києва становить близько 350 млн. грн. З них за квартплату - 66 млн. грн., за газ - 11,4 млн. грн., за холодне водопостачання - 53,7 млн. грн., за гарячу воду - 71,1 млн. грн., за опалення - 147,1 млн. грн., за електроенергію - 5,8 млн. грн. “Житлові організації районів міста проводять недостатню роботу по стягненню коштів з боржників. Тому злісних неплатників відключатимуть від мереж електро-, водо- та газопостачання. Це стосується також квартиронаймачів та орендарів нежитлових приміщень, підкреслили у КМДА.

Як наголосив у свою чергу перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО, “погашенню заборгованості за житлово-комунальні послуги київська влада сприятиме через перерахунок знецінених грошових заощаджень громадян в установах Ощадбанку”, повідомили у прес-службі КМДА.