Президенти України та Грузії Віктор ЮЩЕНКО та Михайло СААКАШВІЛІ разом з дружинами відвідали місто Коломию на Прикарпатті.

Як передає кореспондент УНІАН, вони оглянули експонати Музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського. В.ЮЩЕНКО підтримав ініціативу надати статус національного Музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття. За його словами, музей є унікальним, і вже давно заслужив цей статус.

Потім гості пішки пройшли до єдиного в Україні Музею писанок, де зберігається понад 5 тис. писанок. По дорозі В.ЮЩЕНКО та М.СААКАШВІЛІ спілкувалися із тисячами жителів Коломиї, які зустрічали їх із державними прапорами та символікою блоку «Наша Україна». Вони скандували «Ющенко! Ющенко!», «Україна, Грузія, дружба!».

Відео дня

Президентів супроводжували в Коломиї голова Івано-Франківської облдержадміністрації Роман ТКАЧ та голова обласної ради Ігор ОЛІЙНИК.

Як повідомляв УНІАН, третього січня М.СААКАШВІЛІ прибув в Україну разом з дружиною Сандрою РУЛОВС та двома синами на особисте запрошення В.ЮЩЕНКА. Заплановано, що Президент Грузії з родиною гостюватимуть в Україні до суботи, 6 січня.