Заступник міністра охорони здоров’я Валерій ІВАСЮК стверджує, що народний депутат України Євген Кушнарьов помер через неготовність районної лікарні міста Ізюм Харківської області надати повноцінну термінову допомогу в такому випадку.

Про це він повідомив у коментарі кореспонденту УНІАН.

За словами заступника міністра, на рівні районних лікарень обов’язково має бути сконцентрований потенціал, який не потребує втручання міністра.

Відео дня

Він пояснив, що якщо пацієнт у випадку, подібному до випадку Є.Кушнарьова, не помер упродовж перших двох годин, то це значить, що надія на його порятунок була.

При цьому В.ІВАСЮК зауважив, що Є.Кушнарьов прожив цілу добу і переніс дві операції.

У зв’язку з цим заступник міністра підкреслив, що це говорить про те, що депутат помер не від поранення, а безпосередньою причиною його смерті є крововтрата.

Він знову підкреслив, що будь-яка лікарня рівня районної має бути готова до надання допомоги у подібних випадках, зокрема, мати необхідний запас перевіреної крові.

«Рівень райлікарні має завжди бути готовий до таких випадків. Це неприпустимі речі», - сказав В.ІВАСЮК.

За його словами, «ми живемо у цивільному світі, у нас немає війни, але навіть під час війни є випадки, коли у подібних ситуаціях хворих рятують».

У зв’язку з цим В.ІВАСЮК додав, що зараз Україні необхідно думати не про лікарню майбутнього, а про лікарні сьогоднішнього дня.

Він сказав, що часто у летальних випадках лікарі говорять, що вони зробили все можливе. Однак, за словами В.ІВАСЮКА, у цьому випадку лікарі Ізюмської лікарні навряд чи можуть таке сказати.