Представники політичної партії «ВО «Батьківщина» під приводом проведення зборів громадян вчинили сьогодні самозахоплення актової зали Будинку вчителя, зірвавши заплановану репетицію дитячих колективів. Про це йдеться у переданому УНІАН повідомленні прес-служби Київської міської адміністрації.

Прес-служба наголошує, що адміністрація Будинку вчителя заздалегідь двічі попередила голову Київської міської організації політичної партії «ВО «Батьківщина» Анатолія СЕМИНОГУ про неможливість проведення в актовій залі 26 січня з 10.00 до 12.00 зборів громадян, оскільки там триватиме репетиція Дитячого фестивалю творчості школярів Шевченківського району.

Незважаючи на це, зазначає прес-служба КМДА, вже о 8.00 через службовий вхід до вестибулю ввірвалося близько 300 осіб, які на зауваження працівників Будинку вчителя не реагували. О 10.00 неочікувані гості заполонили зал і зірвали репетицію дітей, які разом із керівниками гуртків змушені були залишити приміщення.

Відео дня

У коментарі прес-службі КМДА щодо цих подій начальник Головного управління освіти і науки Лілія ГРИНЕВИЧ висловила обурення втручанням політичних сил у навчально-виховний процес і дозвілля школярів Києва. Вона заявила про неприпустимість перенесення політичних конфліктів та ігор до установ системи освіти, що, за її словами, супроводжується залякуванням, шантажуванням дітей і педагогічних працівників.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні за підтримки Блоку Юлії Тимошенко створена ініціативна група з проведення місцевого референдуму щодо недовіри Київському міському голові Леоніду ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ та Київській міській раді V скликання, до складу якої 210 ввійшли осіб. Група була створена на зборах громадян, ініційованих БЮТ, в яких взяли участь 387 киян. Збори відбулися в київському Будинку вчителя.