У державному бюджеті на 2007 рік передбачено 75 млн. грн. на фінансування створення культурно-мистецького і музейного комплексу «Мистецький арсенал».

Як повідомив в інтерв`ю тижневику «Дзеркало тижня» (3-9 лютого) міністр культури і туризму Юрій БОГУЦЬКИЙ, «для планових робіт цього досить».

Крім того, Ю.БОГУЦЬКИЙ відзначив, що «прем`єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ поставив конкретне завдання: реалізувати задум Президента Віктора ЮЩЕНКА щодо «Арсеналу».

Відео дня

За словами Ю.БОГУЦЬКОГО, Мінкультури пропонує конкретний план заходів. «Переконали навіть представників Київської міськадміністрації, уточнивши, що їх попередні домовленості не зникнуть. Але саме Мінкультури і повинен відповідати за роботу в цілому», - сказав він.

Як відзначив Ю.БОГУЦЬКИЙ, ще наприкінці грудня минулого року на спільній нараді представників Міністерства культури, КМДА і Держкультурспадщини було вироблено проект розпорядження Мінкультури «Про затвердження плану заходів щодо створення комплексу», який сьогодні перебуває на узгодженні з центральними органами виконавчої влади. Крім того, відпрацьовується і тематична структура комплексу «Мистецький арсенал», на підставі якої надалі буде розроблено і тематико-експозиційний план.

Крім того, Ю.БОГУЦЬКИЙ повідомив, що для фінансування робіт на «Арсеналі» тільки минулого року зі столичного бюджету було забезпечено витрати в сумі 44 млн. грн., а впродовж 2005-2006 років виконано роботи на загальну суму 93 млн. 956 тис. 361 грн.

Ю.БОГУЦЬКИЙ також нагадав, що нещодавно «Арсенал» передали на баланс Києва. «Але ж на цю справу кошти йдуть знову ж з держбюджету. А це порушення Бюджетного кодексу. Якщо міністр є розпорядником коштів, то як я можу розписуватись за гроші, адже об`єкт перебуває у комунальній власності?», - заявив він, додавши, що профільний урядовий комітет нещодавно повністю підтримав ідею повернення «Мистецького арсеналу» на баланс Міністерства культури.