Президент РФ Володимир ПУТІН заявляє, що Росія асиметрично відповість на створення американської системи ПРО.

Як передає РІА «Новости», про це він сказав сьогодні на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

В.ПУТІН відзначив, що Росія може вибрати два шляхи у відповідь на розгортання США своєї ПРО. "Або будувати систему протиракетної оборони, або, маючи на увазі наші можливості сьогодні економічні, фінансові, відповісти асиметрично - аби всі зрозуміли, що так, система протиракетної оборони є, але вона щодо Росії безглузда, бо у нас є така зброя, яка її долає", - сказав він.

Відео дня

"Ми таким шляхом і підемо, це дешевше для нас", - пообіцяв В.ПУТІН.

При цьому він наголосив, що така відповідь Росії жодним чином не спрямована проти Сполучених Штатів.

"Якщо ви говорите, що система ПРО не направлена проти нас, то й нашу нову зброю не направлено проти вас", - сказав В.ПУТІН.

"Ми знаємо, що в Сполучених Штатах активно розробляється і вже вводиться система протиракетної оборони. Сьогодні вона не ефективна, і ми точно не знаємо, чи буде вона взагалі будь-коли ефективною. Гіпотетично ми виходимо з того, що настане момент, коли можлива загроза з боку наших ядерних сил повністю буде нейтралізована. Це означає, що баланс буде порушено і в однієї із сторін виникне відчуття повної безпеки, а значить, це розв`язує їй руки не лише в локальних, а можливо, в глобальних конфліктах", - сказав Президент Росії.

Водночас, В.ПУТІН висловив упевненість у тому, що Росія і США ніколи не будуть ворогами. Президент Росії процитував слова Президента США Джорджа БУША, який заявив, що виходить з того, що Росія і США ніколи не будуть супротивниками і ворогами.

"Я з ним згоден", - сказав глава російської держави.

В.ПУТІН відзначив, що за всіх розбіжностей він вважає Президента США Дж.БУША своїм другом.

Як повідомляв УНІАН, США запропонували урядам Польщі і Чехії розмістити на їх території елементи американської системи ПРО.