Ахметов не хоче міняти ЯнуковичаПартія регіонів не збирається міняти свого лідера Віктора ЯНУКОВИЧА, стверджує народний депутат, член фракції Партії регіонів Рінат АХМЕТОВ.

Про це він сказав УНІАН, коментуючи повідомлення, що з`явилися в ЗМІ, про те, що на найближчому весняному з`їзді може бути підняте питання про зміну лідера Партії регіонів.

"Лідер Партії регіонів - Віктор ЯНУКОВИЧ. І партія не збирається міняти свого лідера», йдеться в коментарі Р.АХМЕТОВА, переданому агентству його прес-секретарем.

Відео дня

Р.АХМЕТОВ підкреслив, що ситуація, коли лідер партії ще й очолює уряд – це нормально, це "звичайна справа для демократичних країн, у яких за Конституцією парламент формує Кабінет Міністрів".

В.ЯНУКОВИЧ - “сильний і успішний політик, якому довіряє істотна частина суспільства”, додав Р.АХМЕТОВ.

Як писала газета “Дело”, на найближчому з`їзді Партії регіонів, який має відбутися навесні ц.р., планується підняти питання про зміну керівництва партії. За даними видання, применшувати роль «єдиного лідера» регіонали не збираються, а можливі зміни в керівництві партії викликані тим, що заяви ЯНУКОВИЧА-прем`єра все частіше дисонують із заявами ЯНУКОВИЧА-лідера партії”.

Газета додає, що ще одним приводом для такої заміни є те, що всі ключові питання, як НАТО, ЄС, ЄЕП, які декларують «синьо-білі», зі зрозумілих причин, не завжди можуть використовуватися головою уряду.

За інформацією джерел газети, сьогодні обговорюються три кандидати на цю посаду - народний депутат Борис КОЛЕСНІКОВ, лідер фракції партії в парламенті Раїса БОГАТИРЬОВА, віце-прем`єр і міністр фінансів Микола АЗАРОВ.

Нагадаємо, 8 лютого ц.р. на прес-конференції керівник фракції Партії регіонів у парламенті Раїса БОГАТИРЬОВА заявила, що Партія регіонів не планує міняти лідера.